Začíná nová éra PSG. Pařížané bez Mbappého musí být hladovější a týmovější!

3 minuty čtení

Měla to být éra, která dostane na Park princů vytoužený ušatý pohár za prvenství v Lize mistrů. Papírově možná nejsilnější ofenzivní trojlístek na světě Mbappé – Neymar – Messi ale k velkému vítězství Paris St. Germain nedotáhl. Nyní už jsou všichni tři pryč a Pařížané se chystají na novou éru. Možná ne tak zářnou papírově, ale o to talentovanější, týmovější a hlavně hladovější.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Především Neymar a Messi, ale ostatně třeba i stoper Sergio Ramos, zamířili do Paříže v pozdější fázi kariéry a na své předchozí výkony ani zdaleka nenavázali. Získali pod Eiffelovkou několik francouzských titulů, ale to je hodně slabá náplast na nepovedená vystoupení v Champions League. Není divu, že Neymar už si vydělává v saúdské a Messi v americké lize.

Vlastně ani splnit domácí povinnost se Paříži nepovedlo každý rok. V sezoně 2020–21 vyzrálo na PSG nenápadné Lille a to za Pařížany hráli už tehdy Mbappé, Icardi, Di Maria nebo Julian Draxler. Katarský vlastník Qatar Sports Investments s Nasserem Al-Khelaifim v čele se ale svého snu nevzdává. Nyní ho tedy čeká úkol z nejtěžších – postavit novou dechberoucí ofenzívu.

Nositelé pařížské DNA? Barcola a Zaire-Emery!

Po letošní sezoně už z Paříže odešel i poslední třetí člen trojzubce, který měl dobýt fotbalovou Evropu. Kylian Mbappé sice několik let napínal fanoušky Bílého baletu, ale nakonec přece jen do klubu svého srdce zamířil. Kdo po něm převezme žezlo pařížského krále?

Odchod Mbappého určitě přinese více herního času pro Bradleyho Barcolu. Velký francouzský talent, který se dostal i do kádru Francie pro nedávné Euro, už potřebuje pravidelně hrát. To se mu nyní může splnit. Stejně tak už si o mnohem výraznější šanci říká osmnáctiletý středopolař Warren Zaire-Emery. Odchovanec PSG je považován za generační talent a Pařížané by na něm měli postavit DNA svého klubu.

Diaz, Neves nebo ofenzivní duo z Neapole

Zároveň ale Al-Khelaifi samozřejmě cílí i na velká jména, která chce do Paříže nalákat. Hodně se mluvilo třeba o křídelníkovi Luisi Diazovi Liverpoolu. Hodně silný zájem má PSG také o portugalského záložníka budoucnosti Joãa Nevese, který za sebou má ve svých 19 letech už jeden a půl kompletní sezony v Benfice a dá se předpokládat, že v Lisabonu dlouho nevydrží. Zároveň však budou muset zájemci sáhnout hluboko do kapsy. Otázkou je, co také bude se Xavi Simmonsem, kterému skončilo hostování z Lipska.

V posledních dnech zase bobtnají spekulace o možném příchodu sehraných hvězd Neapole – Victoru Osimhenovi a jeho parťákovi Khvicha Kvaratskheliovi, který podával skvělé výkony také na evropském šampionátu za Gruzii. Variantou na devítku za Osimhenu může být také Lukaku, který je ale zatím právě plánem A pro Neapol, pokud Osimhen odejde. Každopádně v Chelsea už pokračovat nebude.

Jadon Sancho jako náhrada za Mbappého?

Podle informací Foot Mercato ale nyní vstupuje PSG překvapivě také do hry o anglického křídelníka Jadona Sancha, který se po úspěšném hostování v Dortmundu zatím vrátil do Manchesteru United, kde ale předtím neměl na růžích ustláno. Pařížané mají být blízko dosažení dohody na osobních podmínkách s hráčem a jsou ochotni Rudým ďáblům zaplatit požadovaných 50 milionů eur.

Sancho se jeví jako ideální posila do ofenzívy. Během hostování v Dortmundu se výraznou měrou podílel na nečekané cestě do finále Ligy mistrů. Tato cesta v semifinále vedla právě i přes PSG, které si jeho schopností evidentně všimlo.

Mistr Evropy naživo za super cenu

Kdo nakonec do PSG skutečně dorazí, na to si ještě budeme muset pár týdnů počkat. Zároveň už je ale jasné, že nás čeká zajímavá sezona. Paříž si chtě nechtě projde obměnou, může začít více sázet na hladové hráče a rozhodně se nevzdává ani velkých cílů.

Ostatní kluby po odchodu Mbappého jistě cítí krev. V přípravě na nový ročník Ligue 1 a Ligy mistrů se Pařížané představí také kousek za hranicemi a my budeme u toho. Autobusem vyrazíme na hvězdný přátelský zápas do Lipska. Buďte u toho s námi i vy a sledujte hvězdy jako Gianluigiho Donnarummu, Marquinhose, čerstvého mistra Evropy Fabiana Ruize nebo Ousmane Dembelého na vlastní oči za super cenu!

  • Autobusový zájezd: Lipsko – PSG (nabídka)
  • Samostatná vstupenka: Lipsko – PSG (nabídka)