Wembley přívítá nejsledovanější zámořskou ligu: pojeďte s námi na NFL!

3 minuty čtení
Autor: Jakub Vaverka

NFL, nejlepší liga amerického fotbalu na světě a jedna z nejsledovanějších sportovních soutěží planety, se bude opět hrát v Evropě. Buďte u toho, až prvotřídní show z USA opět uchvátí davy fanoušků na starém kontinentu. Kdo bude letos v Anglii?

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

NFL je zpět v Evropě

Domovem Národní fotbalové ligy se na několik dní opět stane hlavní město Velké Británie – Londýn. První zápas NFL, který Londýn viděl, byl v roce 2007 souboj mezi New York Giants a Miami Dolphins.

Floridský tým Jacksonville Jaguars nebude v Anglii chybět ani v roce 2024. Někteří tomuto klubu říkají „evropský“, protože žádný jiný tým NFL nehrál na starém kontinentu tolikrát jako Jaguars. Fanoušci amerického fotbalu se mohou těšit na tři zápasy v rámci Londýnských her NFL v roce 2024. Dva z nich bude hostit úžasný moderní stadion Tottenhamu Hotspur, jedno utkání se odehraje na kultovním stadionu Wembley.

Na co se můžete těšit i vy?

Můžete být s námi u toho, když se NFL v Evropě odehraje v přímém přenosu. Můžeme pro vás připravit individuální zájezdy na míru a není požadavek, který bychom se nesnažili vyřešit k vaší spokojenosti. Zápasy NFL v Londýně v roce 2024 zahájí utkání New York Jets a Minnesota Wild, pokud vás zajímají podrobnosti o tomto zápase, klikněte zde. Následovat bude souboj mezi Jacksonville Jaguars a Chicago Bears, přičemž oba tyto zápasy se odehrají na stadionu Tottenham Hotspur. V případě zájmu klikněte zde. Trojice zápasů NFL v Londýně vyvrcholí ve Wembley mezi New England Patriots a opět Jaguars. Pokud chcete vidět klub, který proslavil legendární Tom Brady, v akci, klikněte zde.

Trend, který bude pokračovat

Popularita amerického fotbalu v Evropě roste, přičemž dějištěm zápasů je Velká Británie, a není to žádné tajemství. Podle průzkumu z ledna letošního roku je v Anglii přibližně 14,3 milionu fanoušků NFL. Jinými slovy, každý pátý Brit tento sport miluje, i když samozřejmě existuje jen jeden „skutečný“ fotbal. Pokud jde o postavení NFL v hierarchii amerických a kanadských sportovních soutěží, je NFL na prvním místě v oblíbenosti před baseballovou MLB, basketbalovou NBA a hokejovou NHL.

Nakonec jsou všichni spokojeni. Liga vydělá spoustu peněz a získá nové fanoušky na evropském trhu, kde má stále potenciál k růstu. Tottenham má zase využití pro svůj supermoderní stánek a Londýn hostí fanoušky z celého světa. Zámořské ligové zápasy v Evropě se v posledních sezónách konají pravidelně, a to nejen v NFL, ale také v NHL a NBA. Očekává se, že tento trend bude pokračovat.

JEĎTE S NÁMI NA NFL! 🏈