TOP fotbal za humny? V Mnichově se odehrají hvězdné války

3 minuty čtení

Los ligové fáze Ligy mistrů rozhodl, že slovenský mistr ŠK Slovan Bratislava bude hrát na půdě bavorského giganta Bayernu Mnichov. Slovan ale nebude zdaleka sám. Za humny se prostě bude hrát top fotbal. Proč je Mnichov tou správnou volbou pro návštěvu?

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Top fotbal na top stadionu

Mnoho fanoušků by se s vámi nehádalo, kdybyste řekli, že nejhezčí stadion je mnichovská Allianz Arena. A taky se tam hraje super fotbal!

Domácí Bayern vypadá pod novým trenérem Vincentem Kompanym velmi zajímavě, Bavoři hrají zajímavý fotbal, který se vyznačuje rychlostí, kreativitou a velkou produktivitou. Góly, koření fotbalu? Tím se belgický kouč řídí beze zbytku.

Do Mnichova navíc v průběhu ligové fáze Ligy mistrů přijedou slovutní soupeři – svým způsobem láká Slovan Bratislava, přijede ale také portugalská Benfica, a hlavně Paris Saint-Germain, se kterou si Bayern za poslední roky vybudoval solidní rivalitu. Velkým zážitkem jsou ale i zájezdy na bundesligu, mrkněte zde.

Allianz Arena

Kapacita: 75 024
Otevření: 30. květen 2005
Náklady: 340 milionů eur
Tráva: přírodní

Fakta a zajímavosti

  • v Allianz Areně se odehrál úvodní zápas mistrovství světa 2006, v němž Německo porazilo Kostariku 4:2
  • charakteristickým prvkem stadionu je 2 760 osvětlených fóliových polštářků
  • čtyřpodlažní parkoviště v jižní části má kapacitu 9800 aut
  • Allianz Arena je prvním stadionem v historii, který hostil dva po sobě jdoucí turnaje mistrovství Evropy

Mnichov nabízí víc než fotbal

Mnichov je prvotřídní fotbalovou baštou se vším, co k tomu patří, ale je to také město, které má turistům co nabídnout i mimo sport. Lahůdkou je Anglická zahrada a milovníci kultury a historie si přijdou na své v Kunstarealu. Nesmí chybět ani tradiční německé pivo a preclíky, které najdete na několika místech. Celkově je gastronomie v Mnichově na obrovské úrovni. Pokud máte rádi motoristický sport, rozhodně byste měli do svého programu zařadit muzeum BMW.

Mezi další turistické možnosti, které nelze opomenout, patří Rezidenční divadlo, Bavorské činoherní divadlo, Olympijský park, Státní sbírka starožitností, Bavorská státní opera, Státní etnografické muzeum, Stará/nová/moderní pinoteka, Glyptotéka.

ZAJÍMAVOSTI/TIPY A TRIKY 

  • Naučte se základy němčiny: I když v Německu umíte anglicky, vaši hostitelé ocení, když uvidí, že se snažíte říkat jednoduchá německá slova jako „bitte“ (prosím) nebo „danke“ (děkuji)
  • Mějte u sebe hotovost: Německo je digitální země a můžete zde snadno platit mobilním telefonem nebo debetní či kreditní kartou. Přinejmenším v menších a místních podnicích se však může hodit mít u sebe hotovost v eurech
  • Spropitné: Dávat „tringelt“ je v Německu tradicí, a ať už jste v baru, restauraci nebo kavárně, očekává se to