To NEJ z nabídky: dvojzápas LM v Madridu a fanatická Neapol

3 minuty čtení

Dva zájezdy na jih, jeden lepší než druhý! Aneb nezapomenutelné zážitky v Madridu a Neapoli, Domovy světových fotbalových gigantů, ale i místy, kde na vás čeká bohatá historie, úchvatná kuchyně a atmosféra, která vás doslova pohltí.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Real a Atlético: Dva giganti, jedno město

Madrid, hlavní město evropského fotbalu? Může být. Na jednom konci města vládne Real Madrid, klub, jenž má Ligy mistrů ve své DNA, na druhém stojí hrdý Atlético Madrid, známý svou nezdolnou bojovností a vášní. Zažít jejich domácí zápasy na vlastní kůži znamená nejen vidět světové hvězdy, ale také si prohlédnout ikonické stadiony.

Estadio Santiago Bernabéu, domov Realu Madrid, je svatyní s novým kabátem. Civitas Metropolitano, kde své domácí zápasy hrává Atlético, je zbrusu novou arénou, která bere dech. Fakt krásná stavba s bouřlivou atmosférou.

A pak ti hráči… Jude Bellingham a Vinicius Jr., každoroční kandidáti na zisk Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa, v dresu Los Blancos, k tomu samozřejmě Kylian Mbappé nebo Rodrygo. Atlético zase táhne Antoine Griezmann s Janem Oblakem, nově v jejich barvách hraje také Connor Gallagher.

Co v Madridu nesmíte vynechat

Když už jste v Madridu, nezapomeňte si vychutnat krásy tohoto města. Plaza Mayor a Královský palác vás přenesou zpět do historie, zatímco Park Retiro je ideálním místem pro relaxaci. A co Puerta del Sol? Možná jedno z nejkrásnějších náměstí, které v Evropě najdete! Gastronomické zážitky vám přinese místní kuchyně – ochutnejte tapas, jamón ibérico nebo sladký dezert churros con chocolate.

Neapol: Fotbalová vášeň s italským temperamentem

Z Madridu se přesouváme do jižní Itálie, kde nás čeká další nezapomenutelný fotbalový zážitek. Neapol, město, kde fotbalová vášeň doslova tepe v ulicích, je domovem klubu SSC. Tamní tým patří ke špičce Serie A, nedávno také ligu vyhrál. Scott McTominay, Stanislav Lobotka, Romelu Lukaku nebo Kvicha Kvaratskhelia pod vedením Antonia Conteho? Špička.

Stadio Diego Armando Maradona je pojmenován po ikoně světového fotbalu, která klub z Neapole dovedla k jeho slavným triumfům v 80. letech. Mimochodem, v každé uličce ve městě pocítíte, jaký odkaz za sebou zanechal. Zápas proti rivalům, jako je Juventus, strhne. Nečekejte moderní arénu jako v Madridu – naopak, jde o tradiční stadion, který dýchá historií.

Co vidět a zažít v Neapoli

Neapol je úžasným městem – historické památky a živé ulice, výhled na moře a slavná sopka Vesuv tvoří kulisy, které znáte z videí a filmů, ale zažít je? Výjimečné. A co se týče jídla? Snad ještě lepší! Neapol je rodištěm pravé italské pizzy, kromě toho jsou samozřejmostí sladké nebo mořské plody.

Fotbal, kultura a nezapomenutelné zážitky čekají – Madrid a Neapol jsou jen kousek od nás. Rádi vám přizpůsobíme cestu na míru a zodpovíme všechny vaše dotazy. Vyrazte s námi!