Tak se předveďte! Kteří Češi se na EURU mohou prodat?

3 minuty čtení

Ladislav Krejčí má jasno, jde do Girony. Jiní hráči jsou zase spokojení tam, kde jsou. Kteří Češi by se ale povedenými výkony mohli na evropském šampionátu prodat jinam? Vybrali jsme čtyři jména!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

ROBIN HRANÁČ A PAVEL ŠULC

Tyhle dva spojíme. Jsou to borci z Plzně, kteří byli nedílnou součástí překopání obrazu Viktorie. Jsou novou krví, která dodává život mladému týmu.

Robin Hranáč je kometa posledních měsíců. Vykopal se v Pardubicích, kde byl z Plzně na hostování. V lednu, kdy oslavil 24. narozeniny, už byl pevnou součástí základní sestavy Viktorie. V lize chyběl jen ve třech zápasech!

Nejinak tomu bylo u Šulce. Věřte, nebo ne, ale tenhle borec byl ještě minulou sezonu na hostování v Jablonci, kde hrál na kraji zálohy. Ale takhle sezona? V lize osmnáct branek a šest asistencí, v Evropě bilance 2+2. Je mu teprve třiadvacet, stejně jako Hranáč je v ideálním věku na přestup.

Ten by se mohl stvrdit právě na EURO. Hranáč v tom má lepší pozici. V posledních třech zápasech reprezentace odehrál vždy celý zápas. Svou pozici má očividně jistou. Pokud ve formě bude pokračovat v Německu, můžete se spolehnout, že na dveře Adolfa Šádka, šéfa Plzně, budou bušit zájemci ze západní Evropy.

Ti možný buší už v případě Šulce. O jeho bilanci již bila řeč. Šikovný borec s okem pro zakončení i nahrávku. Na EURU sice v základu nebude, ale pokud předvede solidní představení z lavičky a dá třeba jeden nebo dva góly, jde také tutově ven.

MATĚJ JURÁSEK

Klenot českého fotbalu? Ano, ale zatím nevybroušený. Ofenzivnímu šikulovi Slavie je teprve dvacet let, ale v kádru sešívaných je stálicí.

Záměrně nepíšeme základní sestavy, protože tak to – i přes jeho nesporný potenciál a tah na bránu – není.

Za Slavii v podstatě nebyl schopen odehrát dva plné zápasy za sebou, buď střídal, nebo byl střídán. Ivan Hašek, trenér výběru, o jeho kvalitách ale dobře ví, a tak dostal Jurásek povolání na EURO. V přípravě proti Maltě se blýskl gólem a dvěma asistencemi.

Ve Slavii loni zapsal bilanci 6+5, letos 5+3. Potřeboval by větší důvěru, více prostoru. Tohle všechno by mu mohl nabídnout nový klub. Tak třeba po EURU!

VÁCLAV ČERNÝ

Kam bychom chtěli prodávat borce z německé bundesligy? Inu, my nikam, ale on sám sebe ano.

Po famózní sezoně v Twente (14+13) zamířil do Wolfsburgu, kde to však nejde dle přání. Čtyři góly sice nevypadají zle, sporadické herní vytížení však ano.

„Po EURO budu rád, že se budu moct rozhlídnout po tom, co by eventuálně mohlo přijít. Určitě budu koukat, jaké jsou možnosti. Nechávám všechno otevřené. Zůstat v jedné z top pěti evropských soutěží je cíl číslo jedna. Myslím, že se to i povede, ale nechci předbíhat,“ řekl na přípravném kempu deníku Sport.

EURO je tak ideální platforma, kde se předvést všem případným zájemcům. Černý se však kvůli rozestavení na tři obránce zavírá možnost hrát od základu. Nicméně jeho levačka je stále vynikající a může rozhodnout v jakémkoliv okamžiku. Bude platný.