Sparta valí evropskými poháry bez porážky. Teď míří na Etihad

3 minuty čtení
Autor: Pavel Pubal

Na evropské scéně český mistr září. Sparta Praha přešla přes tři předkola milionářské Ligy mistrů, do níž vstoupila po 19 letech také skvěle. Nejprve doma přejela Salcburk a následně uhrála velmi cennou remízu na hřišti Stuttgartu, který o pár dní dříve zesměšnil Dortmund pětigólovým výpraskem. Šance na postup do další fáze Ligy mistrů se zvyšují.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Už přejít ze druhého předkola Champions League až do hlavní fáze není jen tak. Sparta ale nasbírala cenné zkušenosti už loni, kdy si dokázala v Evropské lize, že může porážet i týmy jako Galatasaray Istanbul, Betis Sevilla nebo Dinamo Záhřeb.

Velkým poučením byl jistě i dvojzápas s Liverpoolem, který pro Spartu znamenal v pohárech pro loňskou sezonu konečnou.

Kvalifikací bez prohry. V cestě stál i kontroverzní Becali

Letenští museli zvládnout tři dvojzápasy a zvládli je fantasticky, když ani jednou neprohráli. Výsledkovou ztrátou se zdála být domácí remíza s rumunským mistrem FCSB (Steaua), kdy Sparta nevyužila trvalou převahu.

Hned jak Letenští ale přijeli do Bukurešti, nasázeli domácím tři góly za poločas a bylo vymalováno. Právě rumunský velkoklub, ovládaný kontroverzním mecenášem Gigi Becalim, se nakonec ukázal největší překážkou v cestě za miliony.

Cesta Sparty do Ligy mistrů

2. předkolo LM – 1. zápas: Shamrock – Sparta 0:2
(38. Birmančevič, 65. Wiesner)
2. předkolo LM – 2. zápas: Sparta – Shamrock 4:2
(29. Olatunji, 41. Ross, 48. Sørensen, 71. Tuci – 32. Greene, 47. Greene)

3. předkolo LM – 1. zápas: Sparta – FCSB 1:1
(78. Olatunji – 61. Dawa)
3. předkolo LM – 2. zápas: FCSB – Sparta 2:3
(60. Olaru, 85. Edjouma – 13. Birmančevič, 28. Birmančevič, 37. Haraslín)

4. předkolo LM – 1. zápas: Malmö – Sparta 0:2
(31. vlastní – Stryger Larsen, 89. Ryneš)
4. předkolo LM – 2. zápas: Sparta – Malmö 2:0
(80. Haraslín, 83. Rrahmani)

1. kolo ligové fáze LM: Sparta – Salcburk 3:0
(2. Kairinen, 42. Olatunji, 58. Laci)
2. kolo ligové fáze LM: Stuttgart – Sparta 1:1
(7. Millot – 32. Kairinen)

Zkouška z nejtěžších! Sparťané proti Haalandovi

Nyní ale čeká Larse Friise a jeho tým zkouška z nejtěžších. Letenští vyrazí po reprezentační přestávce na Etihad. Opět se tak tuzemský velkoklub představí v kolébce fotbalu na Ostrovech. Loni se český mistr mohl prezentovat na Anfieldu, tentokrát bude objevovat krásy Manchesteru a stánku Etihad Stadium.

Na hráče čeká velká zkouška v podobě bránění Erlinga Haalanda, Kevina de Bruyneho a dalších hvězd světového fotbalu. Vyrazte s námi za zážitkem leteckým speciálem přímo pro fanoušky Sparty. Veškeré transfery a služby delegáta jsou v ceně, takže pokud si nejste jisti třeba svou jazykovou výbavou, je pro vás právě tato volba tou správnou!

Máte obavy, že nezískáte vstupenku z prodeje do hostujícího sektoru? V tom případě není problém vám zajistit lístky do kterýchkoliv sektorů na stadionu. Zápas si tak můžete užít klidně z VIP sektorů přímo na Etihad Stadium!