Serie A odstartovala! Bude zajímavější než kdy dřív?

4 minuty čtení

Serie A, nejvyšší italská soutěž, už zažehla své motory. Zatímco loni se dalo v srpnu sázet na titul Interu, letos je to mnohem otevřenější. Proč?

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

INTER BEZ KONKURENCE?

Inter vstoupil do nového ročníku s vysokými ambicemi. Po úspěšných letech, kdy Nerazzurri znovu patřili mezi špičku italské ligy, se očekává, že i letos budou bojovat o titul. Tým vedený trenérem Simone Inzaghim se může pochlubit kombinací zkušeností a mladého talentu, což je recept, který funguje.

Mezi hlavní hvězdy Interu patří Lautaro Martínez, který je světovou extratřídou. Ne nadarmo si jej Inter pojistil novou smlouvou. Kromě něj se do pozornosti dostávají i další hráči jako Nicolò Barella a Alessandro Bastoni, kteří se stali nepostradatelnými členy týmu. A hlavně jsou domácí, to v Itálii milují.

Jet ale na Inter s tím, že uvidíte jen hráče, by bylo chybou. Navštívit domácí stadion Interu, slavné San Siro, je snem každého fotbalového fanouška, který je přitom lehce k dosažení. Ikonický stadion, který dýchá historií, nabízí jedinečnou atmosféru.

AC VEDENÝ ZLATANEM

Ostatně, to se musí říct i o AC Milán, který se svým rivalem svatostánek sdílí. AC má ale trumf, jaký Inter nemá. Sarà perché ti amo. Můžete být na AC podesáté, ale stejně se to neomrzí.

A co fotbal? AC se v posledních měsících dostalo do pozadí, nahoru ho chce vyšvihnout (stejně jako v hráčských letech) Zlatan Ibrahimovič, nový šéf sportovní stránky klubu. Pryč jsou neotřelé nákupy nebo přivádění hráčů za zenitem. Ibra jde jiným směrem.

Klíčovými postavami týmu jsou stále hráči, jako je Theo Hernández, který je oporou defenzivy i neúnavným útočníkem, a Rafael Leão, jenž svými ofenzivními schopnostmi přivádí soupeře k zoufalství.

Ať už jste dlouholetým fanouškem, nebo jen chcete zažít vrcholný evropský fotbal, zápasy na San Siru vám zajistí nezapomenutelný zážitek. A o gastronomii v Milánu nemusí být řeč!

ZNOVUZROZENÝ JUVE

Juventus, jeden z nejúspěšnějších klubů v historii italského fotbalu, se chce znovu dosáhnout na vrchol. Po několika letech, kdy Stará dáma dominovala italské lize a sbírala jeden titul za druhým, prošel tým v posledních sezónách výkyvy.

Novým impulsem pro Juventus je směr, který týmu přináší trenér Thiago Motta. Pod jeho vedením se tým zaměřuje na moderní, dynamický fotbal s důrazem na držení míče a rychlý přechod do útoku.

Motta, bývalý záložník známý pro svou taktickou inteligenci, vnáší do týmu nové myšlenky a přístup, který by měl Juventusu pomoci znovu se prosadit mezi nejlepšími. Vždyť podceňovanou Boloňu dovedl v minulém ročníku do Ligy mistrů!

VŽDY NEBEZPEČNÝ ŘÍM

V posledních letech se Giallorossi pravidelně bijí o místa zajišťující evropské poháry. Je ale jasné, že by chtěli trochu víc.

Ikonou klubu je Paulo Dybala, který v létě odmítnul nabídku na plat ve výši 75 milionů eur z Arábie. Čtete správně, Argentinec chtěl zůstat ve Věčném městě. Další klíčovou postavou je Lorenzo Pellegrini, kapitán týmu, který vyniká svou všestranností. K tomu se přidává třeba Tammy Abraham, jehož gólový instinkt a fyzická přítomnost dávají ofenzivě Říma další rozměr.

Ale pozor, zážitek z návštěvy zápasu AS Řím není jen o fotbalu. Město Řím samo o sobě je destinací, která nabízí nezapomenutelné zážitky. Procházka po starověkých památkách, jako je Koloseum nebo Forum Romanum, vás přenese do jiného světa. A po dni plném historie a fotbalu není nic lepšího než se ponořit do italské kuchyně. Že lepších míst na kombinaci fotbalu a romantiky moc není, je lehce obhajitelná věc.