Pět věcí, proč vyrazit se Spartou na Etihad Stadium

3 minuty čtení
Autor: Pavel Pubal

Rozhodujete se, jestli se vypravit se Spartou do Manchesteru na zápas třetího kola ligové fáze Champions League? Letenští začali milionářskou soutěž skvěle, po dvou zápasech mají čtyři body a nyní se podívají na supermoderní Etihad Stadium. Fotbal Tour bude u toho, vypravujeme speciální letadlo pro fanoušky Sparty, navíc se zajištěním všech transferů a službami delegáta.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Sparta Praha už v letošní sezoně odehrála v pohárové Evropě osm zápasů a body do koeficientu sbírá jako na běžícím páse. Aktuálně drží úžasnou bilanci šesti vítězství a dvou remíz, bez jediné porážky. Nyní ale stojí Larsi Friisovi a jeho partě v cestě možná nejlepší klub současnosti. Proč vyrazit s námi?

#1 Nejlepší klub současnosti naživo

Manchester City vyhrál nejlepší ligu na světě Premier League čtyřikrát po sobě a největším favoritem je i letos. Jen těžko najít dominantnější klub, navíc vedený fenomenálním stratégem Pepem Guardiolou na střídačce.

Na hřišti zase dominují mozek týmu Kevin de Bruyne či snajpr Erling Haaland. Předloni Cityzens opanovali také Ligu mistrů a právě v ní letos giganta z modré části Manchesteru vyzve tým z Letné. Samozřejmě budeme ze všech sil fandit Spartě v pokusu o senzaci, ale také vidět na živo tyto hvězdy se rozhodně vyplatí.

#2 Supermoderní stánek, který chytne za srdce

Etihad Stadium patří mezi nejhezčí stadiony současného světového fotbalu. Původně byl stavěn s vizí pořádání olympijských her. Jenže pro rok 2000 Manchester pořadatelství nezískal, o dva roky později se v nové aréně konaly alespoň hry Commonwealthu. Po nich byla její kapacita rozšířena o dvanáct tisíc míst. Za čtyři roky přivítá Etihad Stadium na rozdíl od stadionu rivala z druhého konce Manchesteru několik zápasů Euro 2026.

Etihad Stadium patří k nejmodernějším stánkům v Evropě, při jeho výstavbě použili řada speciálních technologií. Jeho zajímavostí je například dohled umělé inteligence na pohyb fanoušků u občerstvení. Díky monitoringu jejich pohybu se u stánků s pitím a jídlem netvoří fronty, diváci tak málokdy stráví ve frontách čas, který by jim začínal být nepříjemný.

#3 Národní muzeum fotbalu

Čas zbyde i na návštěvu muzea fotbalu. Celý Manchester, ať už jeho červená nebo modrá polovina, fotbalem žije. Nikomu není lhostejný. Proto není divu, že právě tady naleznete Národní muzeum fotbalu. Jde o jedno z největších a nejvýznamnějších muzeí svého druhu na světě. Navíc je plné her a interaktivní zábavy, takže se zde zabaví nejen milovníci fotbalové historie, ale i jejich ratolesti.

Pokud máte rádi anglický fotbal, je právě tato adresa místem, které nesmíte při návštěvě Manchesteru opomenout. Naleznete tam spoustu historických exponátů, trofeje mistrů světa, spojení fotbalu s kulturou a novými technologiemi i vzpomínky na ikony fotbalu – Pelého, Maradonu, George Besta nebo Bobbyho Charltona. V historickém okénku naleznete i československou stopu v podobě tehdejším dresů, připomínajících spíše svetry.

#4 Jídlo v Manchesteru

Každý správný den na Ostrovech je třeba začít pořádnou anglickou snídaní. My můžeme vřele doporučit z ulice možná nenápadný, ale jak vejdete dovnitř, tak naprosto dokonalý podnik EZRA&GIL. Najdete tu anglickou klasiku – vejce, fazole, klobásky, slaninu nebo třeba palačinky.

Je toho ale mnohem víc, vyzkoušeli jsme za vás také podniky Pitmaster BBQ & Smokehouse, Hawksmoor Manchester a další. Rozhodně neprohloupíte. Anglická kuchyně má od každého něco. Zakládá si ale na kvalitním mase. Ať si chcete pochutnat na brisketu, trhaném vepřovém nebo hovězím steaku, tak je Anglie správným řešením.

#5 Vstupenky zajistíme kamkoliv po stadionu

Bojíte se zájmu letenských fanoušků, kteří baží po zápasech Ligy mistrů? Není divu, Sparta na milionářskou soutěž čekala dlouhých 19 let a třeba 3 333 vstupenek do sektoru hostů ve Stuttgartu bylo pryč doslova za pár minut. Podobný zájem se dá očekávat i s výletem do Manchesteru.

To ale není problém. Pokud by na vás nedošlo, rádi vám zabezpečíme vstupenky na kterýkoliv jiný sektor na stadionu. Zápas si tak můžete užít klidně z VIP sektorů přímo na Etihad Stadium! Vstupenky na Manchester City jsou navíc jedny z nejlevnějších, co se týče anglického fotbalu.