Nový trenér, nový fotbal. Sledovat West Ham se vyplatí!

3 minuty čtení

Nová sezona pomalu klepe na dveře a my už se těšíme na spoustu atraktivních zápasů, nezapomenutelných zážitků a nových přátelství s vámi na tribunách Premier League. Spousta klubů vyměnila trenéry, prochází posilováním a doufá, že prožije lepší sezonu, než tu nedávno skončenou. Jedním z těchto týmů je West Ham United.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Kladiváři skončili v minulé sezoně na devátém místě tabulky, a protože tentokrát neudělali velkou díru do světa ani v pohárových soutěžích, tak si nezahrají v evropských pohárech. Po úspěchu z Edenu, kde dokráčeli v sezoně 2022–23 k titulu v Konferenční lize UEFA, to mnozí fanoušci The Irons jistě nesou nelibě.

Skončí s Moyesem i pragmatický fotbal?

Tradiční anglický klub, jehož spolumajitelem je také český miliardář a majitel Sparty Praha Daniel Křetínský, působí mezi tamní elitou nepřetržitě od sezony 2012–13. To už ale náročným anglickým fanouškům nestačí.

Klub poslední roky přešlapoval na místě a trenéru Davidu Moyesovi byl často vyčítán pragmatický fotbal, který úplně nelahodil oku diváka.

Španělský trenér? Záruka kvality

To se má nyní změnit. Moyes na lavičce West Hamu s koncem uplynulé sezony ukončil své působení po dlouhých sedmi letech s roční přestávkou v roce 2019, kdy Kladiváře vedl Manuel Pellegrini. Nyní usedl na lavičku španělský manažer Julen Lopetegui a fanoušci se těší na atraktivnější fotbal – navíc po letošním evropském šampionátu, kdy španělský fotbal zase po letech stoupl na ceně.

No a španělští manažeři, to je kapitola sama pro sebe. Pep Guardiola, Mikel Arteta, Andoni Iraola, Luis Enrique… Co jméno, to pojem v současném světovém fotbale. Naposledy Lopetegui působil jako hlavní trenér anglického celku Wolverhampton Wanderers FC, takže už anglickou Premier League dobře zná. Kromě toho za sebou má angažmá v Portu, Realu Madrid nebo Seville, předtím úspěšně působil u mládežnických reprezentací. Se Sevillou vyhrál v sezoně 2019–20 Evropskou ligu.

Trenér si přivedl lídra Wolves

U trenéra ale změny ve West Hamu nekončí. Čeští reprezentanti Souček s Coufalem se mohou těšit také na nového parťáka, kterého Lopetegui vedl právě ve Wolves. Od Vlků totiž dorazil za 47 milionů euro také stoper a lídr Max Kilman. Druhou výraznou posilou má být osmnáctiletý brazilský útočník Luis Guilherme, který dorazil přímo z Palmeiras za 23 milionů. O své místo na slunci bude bojovat se zkušenými Kladiváři – Michailem Antoniem nebo Danny Ingsem.

Také na ostatních pozicích je ale West Ham velmi zajímavý a pod ofenzivněji nalazeným koučem jistě může předvádět ještě atraktivnější fotbal. O ofenzivním nápady a smrtící brejky se starají Kudus a Bowen, v záloze diriguje manšaft a neomylně trefuje síť z přímých volných kopů Ward-Prowse, muziku pak tvrdí Álvarez se Součkem.

Kladiváři jdou po zvučných jménech. Vyjde dvojice z Arsenalu?

A to nemusí být všechno, protože se West Ham dál porozhlíží po přestupovém trhu. Jména, která se skloňují v souvislosti s tímto londýnským klubem, rozhodně zaujmou, nejde o žádná ořezávátka, ale ozkoušené harcovníky se zkušenostmi z Premier League. Kraj obrany by údajně mohl posílit Aaron Wan Bissaka z Manchesteru United a do ofenzívy by Lopetegui rád přivedl třeba Dominica Calwerta-Lewina z Evertonu nebo Jhona Durana z Aston Villy.

Zároveň si Křetínský a spol. pomýšlí také na dva talentované Angličany, kteří ale ještě naplno neroztáhli svá křídla ve hvězdami nabitém Arsenalu. Právě Kladiváři by ale mohli být pro Reisse Nelsona a Eddieho Nketiaha ideálním odrazovým můstkem.

Jsme na každém domácím zápase Kladivářů

Chcete zažít vyprodaný olympijský London Stadium naživo? Šancí budete mít celou řadu, v nabídce máme spoustu atraktivních zápasů. Jejich návštěvu pak můžete spojit s výletem do Londýna a navštívit Tower Bridge, London Eye nebo třeba Buckinghamský palác.