Nováčci v Premier League? Ne tak docela!

3 minuty čtení

Premier League uvidí v další sezoně již tradičně tři nováčky, kteří postoupili z Championship. Dá se jim ale tak vůbec říkat? Hned dva týmy jsou „staří známí“.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Leicester City FC

Pro trenéra Enza Marescu to byla působivá premiérová manažerská sezóna. Jeho odvážný útočný styl hry přinesl gólový rozdíl (48), který výrazně převyšoval všechny ostatní týmy.

Lišky mají pochopitelně s Premier League velké zkušenosti, protože už mnohokrát postoupily z Championship. Všichni si samozřejmě pamatují jejich ohromující ligový titul v sezóně 2015/16. Dva z těchto titulových hráčů, Jamie Vardy a Marc Albrighton, jsou stále součástí současného kádru.

Jamie Vardy už sice ve svých 37 letech trochu stárne, ale nelze ho odepisovat. S 18 góly v sezoně dokázal, že je stále nebezpečnou silou. Leicester se může pochlubit i slušnou řádkou dalších hráčů, kteří mají solidní zkušenosti z Premier League.

Jak už to u postupujících týmů bývá, investice jsou nutností a konkurence mezi hráči bude potřeba, zejména u těch na sklonku kariéry; útočník, který by Vardyho doplnil, bude potřeba.

Mezi největší dosavadní posily patří nadějné křídlo Issahaku Fatawu, které přišlo ze Sportingu, nebo Caleb Okoli s Bobbym De Cordovou-Reidem.

Ipswich Town FC

Ipswich Town se po 22 letech vrátil do Premier League a jeho tým i manažer budou v této soutěži velmi neznámí. Axel Tuanzebe a Kieffer Moore jsou jedinými hráči, kteří mají s Premier League nějaké zkušenosti.

Spekulace o Tractor Boys se týkaly především trenéra Kierana McKenny, o kterého se prý zajímaly některé z nejlepších klubů v Anglii, konkrétně i Manchester United, kde dříve trénoval tým U18.

Ipswich hraje na dva štíty a dynamickou přední linii s rovnoměrně rozdělenými góly: Conor Chaplin a Nathan Broadhead jich zaznamenali po 13 a Omari Hutchinson byl jediným dalším hráčem, který dosáhl dvouciferného počtu. Není divu, že se v přestupových zprávách hovoří o zkušených posilách do útoku.

Proto z Manchesteru City přišel útočník Liam Delap, kromě toho přišli obránci Ben Johnson nebo Jacob Greaves.

Southampton FC

Southampton porazil Leeds a získal třetí a poslední postupové místo. Pro představu, jakou to má cenu, si uvědomte, že návštěvnost ve Wembley na finále play-off byla vyšší než na finále FA Cupu!

Od vzniku Premier League strávil Southampton více let v lize než mimo ni a většina z nich byla nic moc. Většinou se ale podařilo udržet, takže organizace je na nadcházející boj dobře připravena.

Klub má také historii výchovy mladých talentů (např. Virgil van Dijk) pro větší týmy, takže očekávejte, že Saints přijedou s vycházejícími budoucími hvězdami, které se vyškrábou na cestu k záchraně.

Koho z posil vypíchnout? Za velké peníze přišel Taylor Harwood-Bellis a Flynn Downes, zajímavé jsou ale také příchody dvou Brazilců ze Sao Paula – Welingtona a Juana. Fanoušci Premier League pak jistě rozpoznají jméno Adama Lallany.

Bude zajímavé sledovat, jak se tato trojic prosadí mezi elitou. Leicester a Southampton jsou zajetými značkami, ale co Ipswich? Buďte u jejich snažen naživo!