Nesmrtelný Liverpool! Slotova magie a Salahovo rozlučkové turné

4 minuty čtení

Mělo trvat, než se Liverpool vzpamatuje z odchodu Jurgena Kloppa. Stoprocentní bilance a perfektní skóre ale hovoří o něčem jiném. A když se k tomu zblázní Mohamed Salah…

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Bezchybný Slot

Asi ani sám Arne Slot si nepředstavoval, že život v Premier League bude tak snadný.

Perfektní srpen – tři vítězství a tři čistá konta – naznačuje, že změna manažera v Liverpoolu neoslabila jejich šance na titul. Naopak. Důkazem budiž poslední zápas před reprezentační pauzou. Zápasy na Old Trafford jsou pro Liverpool zřídkakdy jednoduché, ale jakmile se po těžkopádné úvodní dvacetiminutovce chopil kontroly, byla to pro Slotovy svěřence procházka.

Kontrast mezi oběma týmy byl výrazný. Střední záloha Liverpoolu byla klidná, United se dopouštěli individuálních chyb, které je stály tři góly. Hosté měli celou dobou vše pod kontrolou.

Pevná obrana a zábava pro fanoušky Reds

Jejich rozestavení 4-2-3-1 přináší pevnost díky dvěma hráčům před stopery. Bylo pozoruhodné, jak často si Reds přihrávali, rádi drželi míč, než aby tlačili na pilu, často se dostávali do klidu, aby převzali kontrolu a zabili zápas.

To je základní důvod, proč Liverpool v této sezoně ještě nedostal gól. Rychlé výpady dopředu, při kterých se Kloppovi hráči vždycky mohli dostat do brejku, jsou pryč.

Neznamená to však, že je Slotův fotbal nudný. Je to zábava, byť hlavně pro fanoušky Liverpoolu.

Nestárnoucí Mo Salah

Ten také těží z toho, v jaké formě je hvězdný Mohamed Salah. Borec, který byl loni jednou nohou v Saudské Arábii, hraje jako za starých časů.

To, že dá gól v prvním kole proti Ipswichi, bylo jasné už před zápasem. Salah je expert na první kola, tohle byl devátý ročník, kdy se prosadil v prvním duelu sezony. V tomto ohledu je nejlepší v historii ligy, překonal Franka Lamparda, Wayna Rooneyho a Alana Shearera.

1+2 na Old Trafford

V dalším kole pečetil pohodlnou výhru nad Brentfordem 2:0 a na Old Trafford si udělal z rivala totální srandu. Bilance 1+2, adios! Liverpool dal v této sezoně sedm branek, na šesti se přímo podílel Egypťan. Wow!

Nicméně pozor, jeho kouzla si fanoušci Liverpoolu moc dlouho vychutnávat nebudou. Salah totiž dlouhodobě nesouhlasí s nabídkami prodloužení smlouvy, které mu klub předkládá.

„Tohle považuju za můj poslední rok v klubu a chci si ho užít. Dnes to byl můj poslední zápas na Old Trafford s Liverpoolem. Nezáleží to na mně, ale nikdo z klubu se mnou o nové smlouvě nemluvil,“
řekl Salah.

Jeďte s námi na Liverpool!

Vynikající výkony, zábavný fotbal, tradiční město, legendární Anfield Road a dostmožná poslední šance, kdy vidět Salaha v dresu Liverpoolu. Vyberte si z naší nabídky a jeďte s námi!

  • nejnižší cena vstupenek na domácí zápas poháru proti West Hamu – klikni ZDE
  • letecký zájezd na šlágr proti Chelsea – klikni ZDE
  • souboj gigantů v Lize mistrů na Anfieldu proti Realu Madrid – klikni ZDE