Navštívili jsme: Oktoberfest a cenný bod Sparty ve Stuttgartu

3 minuty čtení
Autor: Pavel Pubal

Životní gól Kaana Kairinena, výborný výkon brankáře Petera Vindahla, ale i Oktoberfest před zápasem a parádní atmosféra přímo na stadionu ze strany Die Schwaben, fanoušků domácího VfB. Takový byl první venkovní trip se Spartou na Ligu mistrů po 19 letech.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Čekali pořádnou dávku let, ale nakonec se dočkali. Fanoušci Sparty Praha si užívají parádní představení za zvuků Ligy mistrů. Po výhře doma nad Salcburkem jsme vyrazili také na první venkovní výjezd. Cílová destinace – Stuttgart.

Dortmundu dali bůra, na Spartu to nestačilo!

Druhý tým minulé bundesligové sezony, to byla velká výzva. Domácí fanoušci si byli už před zápasem jisti vítězstvím. Není divu, však k optimismu mají mnoho důvodů – v prvním kole Champions League zle zatápěli Realu Madrid a pár dní před zápasem se Spartou v domácí soutěži rozcupovali Dortmund.

Letenští ale zejména v první půli ukázali, že jsou v Lize mistrů právem. Mimo překrásného gólu Kairinena ještě Vitík a Birmančevič orazítkovali brankovou konstrukci, velkou šanci po změně stran měl pak opět srbský šikula „Birma“. To už se Sparta spíše bránila, nakonec ale vyválčila cenný bod do tabulky.

Oktoberfest? Nejen v Mnichově!

Naše zájezdy ale nejsou jen o fotbal a ten do Německa nebyl výjimkou. Hned po příjezdu do Stuttgartu jsme vyrazili také na Cannstatter Wasen, což je druhý největší Oktoberfest v Evropě po tom tradičním v Mnichově. Užívali jsme si nejen pivo, ale také tradiční jídlo, zábavu a další atrakce.

Společně s fanoušky Stuttgartu jsme si už před zápasem zazpívali, poslechli živou hudbu a posvačili vepřová kolena, tradiční schnitzely nebo sekanou v housce. To všechno jsme zapili pár tupláky a spokojeni odcházeli směrem ke stadionu.

Muzeum Mercedesu, Porsche a 60 tisíc diváků na stadionu

Kdo chtěl, podíval se i na památky a zajímavosti ve městě. Za vidění rozhodně stojí zámek Ludwigsburg, Státní galerie či hlavní náměstí Schlossplatz. Milovníci motorů a rychlých aut si pak přišli na své v Mercedes-Benz Museum nebo Porsche Museum.

Výkop zápasu se ale kvapem blížil a my jsme se přesouvali pomalu k Mercedes-Benz Areně, kde se během zápasu vměstnalo 60 tisíc diváků. Bylo vyprodáno! Ani Stuttgart není tradičním účastníkem Champions League, takže šlo i pro místní o velký svátek. Naposledy slyšeli Die Schwaben znělku Ligy mistrů naživo v sezoně 2009–10.

Není proto divu, že na zápase panovala perfektní atmosféra. Parádně fandili jak fanoušci Sparty, kteří do posledního místa za pár minut vyprodali sektor pro 3 333 diváků, tak samozřejmě i domácí Stuttgarter, kteří měli výraznou převahu.

Prezentovali se nekončícími chorály i krásnou choreografií. Po zápase jim ale přece jen trochu zhořkl úsměv na tváři, protože s remízou byli pochopitelně spokojenější Letenští.

Zkouška z nejtěžších! Sparťané proti Haalandovi

Lars Friis a jeho parta si po závěrečném hvizdu užili děkovačku, sbalili do letadla čtvrtý bod ve druhém zápase a my se těšíme na další zážitky v Lize mistrů! Hned nadcházející utkání bude velmi pikantní.

Sparta se opět po roce představí na ostrovech, tentokrát přímo v Etihad Stadium proti Erlingu Haalandovi, Kevinu de Bruyneovi a dalším hvězdám světového fotbalu!