ME 2024: Každý zápas, každý den. Jsme u toho!

2 minuty čtení

Mistrovství Evropy v Německu je v plném proudu a my jsme u toho. Přímo v centru dění si užíváme každý den. Vrchol fotbalové sezony zatím nabízí gólové hody, spoustu krásných branek i úspěchy hráčů z české ligy. Buďte u toho s námi i vy!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Česká reprezentace začala šampionát zápasem v Lipsku proti favorizovanému Portugalsku. Ronalda a spol. jsme pořádně potrápili, po krásné ráně Provoda jsme dokonce žili svůj tříbodový sen. Nakonec ale vydržel jen pár minut a Portugalci v závěru otočili.

Výstavní branky a dvanáct tisíc fanoušků v ochozech

Našim fotbalistům jsme ale vytvořili neskutečnou domácí atmosféru, i díky FotbalTour dorazilo na tribuny RB Arény v Lipsku neskutečných dvanáct tisíc českých fanoušků! A davy fanoušků v červeno-bílo-modrých barvách se chystají také do Hamburku, kde nás čekají zbývající dva zápasy skupinové fáze proti Gruzii a Turecku.

Šampionát zatím baví nejen fanoušky z celé Evropy, kteří zaplňují do posledního místečka stadiony i FAN zóny, ale také gólovými body. Ještě žádné utkání neskončilo bezbrankovou remízou, spousta gólů bude patřit mezi ozdoby šampionátu. O překrásné trefy se postarali třeba Turci v naší skupině – Muldur a Güler, vzpomenout musíme opět také na Provoda, Stancia nebo Shaqiriho, který má snad patent na výstavní trefy. Když už dá švýcarský šikula s dynamitem v levé noze gól, vždycky to stojí za to.

Fortuna:Ligy zásobuje Euro krásnými góly

Daří se také hráčům z naší ligy. Gólem do sítě Portugalska zazářil slávista Provod, trefil se také sparťan Laci proti Chorvatsku při své premiéře v základní sestavě. Mimochodem Albánci mají na turnaji nejrychlejší i nejpozdější gól.

A Gjasula, který Laciho ve druhé půli vystřídal, se stal prvním střídajícím hráčem v historii Eura, který po svém nástupu na trávník vstřelil normální i vlastní gól. Slávista Schranz zase Slovákům vystřelil výhru nad favorizovanou Belgií. A tak trochu českým gólem můžeme označit i krásnou trefu rumunského kapitána Nicolae Stancia, která před lety působil v obou pražských S.

Arda s Ronaldem překonali rekordy, Mbappé hledá masku

Arda Güler se svou krásnou obalovačkou stal nejmladším hráčem, který kdy skóroval při svém debutu na Euru. Povedlo se mu to v 19 letech a 114 dnech. Překonal jistého Cristiana Ronalda, tomu se to povedlo roku 2004 v 19 letech a 128 dnech. Mimochodem zápasem proti Česku překonala rekord i CR7, která jako první nastoupila do šesti evropských šampionátů. Nechyběla na žádném mistrovství od roku 2004 do letošního 2024.

Francie, která je společně s Anglií asi největším favoritem šampionátu, nyní řeší problémy své největší hvězdy. Kylian Mbappé utrpěl nezaviněnou zlomeninu nosu a uvidíme, s jakou maskou nastoupí. Fanoušci by byli jistě rádi, kdyby měla co dočinění s maskou pro želvy Ninja. Jako se čeští hokejoví fanoušci modlili na mistrovství světa 2015 ve Vídni k malíčku Jaromíra Jágra, stejně se budou modlit Francouzi k nosu Kyliana Mbappého.

Pivo a fotbal, to je Euro v Německu

Fotbal v Německu nám zkrátka chutná. Piva, co hrdlo ráčí, tupláky pro fajnšmekry a currywursty, preclíky nebo sekaná do housky pro labužníky.

Na mistrovství Evropy jsme každý den, na každém utkání a rádi vám pomůžeme se vstupenkami, dopravou, ubytováním nebo třeba VIP službami. Stačí se jen ozvat!