Liga mistrů, pizza, Bergamo a fenomenální Raya naživo

3 minuty čtení
Autor: Pavel Pubal

Liga mistrů se rozeběhla na plné obrátky a my jsme byli u toho. Dostaneme vás na každý zápas evropských pohárů, ať si ukážete na cokoliv. Plánujete dovolenou v přímořských destinacích a hraje se tam atraktivní utkání? Nebo chcete letět vyloženě za svým oblíbeným klubem? Právě od toho jsme tu my, nejoblíbenější sportovní cestovní kancelář na českém trhu.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Hned v prvním kole jsme byli na spoustě stadionů. Na vlastní oči jsme viděli fenomenální vstup Sparty po 19 letech do Ligy mistrů, senzační výhru Monaka nad oslabenou Barcelonou, demolici Priskeho Feyenoordu od Leverkusenu, rekordní výhru Bayernu nad Dinamem Záhřeb nebo geniální zákrok Davida Rayi z Arsenalu na hřišti Atalanty Bergamo.

Fotbal je v Itálii náboženstvím

Právě italské Bergamo nás doslova uchvátilo. Samotné utkání sice nenabídlo žádný gól, ale atmosféra zápasu byla fantastická. Fotbal v Itálii je doslova náboženstvím, tamním klubem to žije na každém kroku, a když dorazí Angličané, je o motivaci postaráno.

Pekelná atmosféra jako v Jižní Americe

Oddaní příznivci Atalanty vytvořili Arsenalu na domácím Stadionu Gewiss doslova peklo. Na tribunách se skandovalo, skákalo, nechyběly choreografie a nikdy nekončící chorály. Chvílemi se nám zdálo, jako bychom se ocitli na fotbale někde v Jižní Americe.

Gli Orobici, jak se běžně říká fanouškům Atalanty, dokáží vytvořit skutečné peklo. Zejména skupina ultras z Curva Nord si zakládá na fanatismu, který má pomoct domácímu týmu k bodům. To všechno na Gewiss Stadium, který byl zrekonstruován teprve roku 2019, takže září novotou.

Raya exceloval, Arsenal mu mohl děkovat

Zároveň stadion stále nese i historický odkaz. Právě na zachování prvků z minulosti se kladl při rekonstrukci velký důraz. Přesto splňuje všechny moderní trendy i kritéria pro evropské soutěže. Rekonstrukce probíhala po fázích, aby mohli fanoušci dál podporovat svůj tým a nemuseli hledat dočasný azyl. Aktuálně malebný stadion pojme 24 tisíc diváků.

Zkušený trenér Atalanty Gian Pier Gasperini proti Arsenalu tradičně naordinoval svému týmu ofenzivní představení. Ani Kanonýři, jeden z nejlepších klubů současnosti, si nevěděli rady. Bergamo jistě bylo výhře blíže, ale Arsenal zachránil David Raya. Na vlastní oči jsme viděli jeho neskutečný dvojzákrok, když zneškodnil penaltu i následnou dorážku Matea Reteguiho.

Do Bergama vyrazí i Real Madrid, tak proč ne ty!

Návštěva Bergama na fotbalovém utkání nabízí nejen zážitek z kvalitního fotbalu, ale i možnost objevit italskou kulturu a atmosféru menšího, ale živého města. Pochutnáte si na místní pizze, pastě, objevíte nové město a ještě uslyšíte znělku Ligy mistrů.

Mimochodem milionářskou Champions League si v Bergamu letos zahraje ještě královský Real Madrid. Ani obhájce titulu nebude mít na nepříjemné půdě Atalanty na růžích ustláno a my očekáváme další překrásnou bitvu v magické atmosféře. A když u toho bude i Bílý balet, tak proč byste u toho nemohli být právě vy!