Jeďte s námi do Madridu! Dechberoucí Metropolitano a bohatý noční život

3 minuty čtení
autor: Jakub Vaverka

Zápasy Atlética Madrid na stadionu Civitas Metropolitano jsou vždycky zážitkem. Španělská metropole je navíc něco, co se dá jen těžko popsat slovy. Mrkněte tam s námi!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

TOP aréna, která září novotou

Všechno podstatné ohledně Atlética se děje na stadionu, kde se hrálo finále Ligy mistrů 2019. Tehdy anglický Liverpool porazil Tottenham Hotspur 2:0. Estadio Metropolitano je jedním z nejmodernějších stadionů v Evropě, dlouho se jmenoval Wanda podle svého čínského sponzora, nyní je známý jako Civitas Metropolitano.

Když se řekne Madrid, většině z nás se jako první vybaví Real Madrid a legendární stadion Santiago Bernabéu, který prošel rekonstrukcí a je zcela reálně nejlepším stadionem na světě. Španělská metropole však není jen o Los Blancos. Atlético Madrid odvádí dlouhodobě kvalitní práci a i přesun na stadion Metropolitano byl pro Los Rojiblancos velkým krokem vpřed po všech stránkách.

CIVITAS METROPOLITANO (Madrid)

Kapacita: 70 460
Domovský stadion: Atlético Madrid
Otevření: 16. září 2017
Náklady: 240 milionů eur
Tráva: přírodní

FAKTA A ZAJÍMAVOSTI

  • Metropolitano sídlí v městské části Rosas 
  • Atlético Madrid tady hraje své domácí zápasy od sezony 2017/18
  • V březnu 2018 byl tento stadion poprvé dějištěm zápasu reprezentace Španělska. La Furia Roja vyhrála nad Argentinou 6:1
  • Na Metropolitano měli koncerty hudební velikáni jako Rolling Stones či The Weeknd

Proč se vyplatí zažít Madrid

Španělské hlavní město je každoročně velkým lákadlem pro turisty z celého světa. Je tu spousta možností, co zažít, ať už máte rádi historii, moderní umění, sport, dobré jídlo nebo kulturní život.

Určitě si nenechte ujít park Retiro, který patří k největším svého druhu, stejně jako světové muzeum Prado, Gran Via, Plaza Mayor nebo královský palác. A co Puerta del Sol? Možná jedno z nejkrásnějších náměstí, které v Evropě najdete!

Bohatý noční život, krásná místa, skvělá gastronomie (sladkosti jako churros nebo nenapodobitelná šunka jamón ibérico) a spousta možností, jak co nejlépe využít volný čas. Nudit se rozhodně nebudete a nyní si můžete Madrid prohlédnout na vlastní oči.

Pojeďte s námi na zápasy Atlética a zažijte to na vlastní kůži! Rádi vám přizpůsobíme cestu na míru a zodpovíme všechny vaše dotazy.

Tipy a triky před odjezdem do Španělska

  • Ve Španělsku se připravte na pozdější stravování, takže se nedivte, že se snídaně podává až v době oběda, nebo že lidé večeří ještě kolem 22. hodiny.
  • Španělsko funguje do značné míry na digitálním platebním systému. Je dobré mít s sebou pro jistotu nějakou hotovost, ale v menších obchodech nebo stáncích můžete platit také kartou, mobilem nebo hodinkami.
  • Vzhledem k tomu, že Madrid je oblíbenou turistickou destinací, je také rájem kapsářů. Dávejte si pozor na své osobní věci, zejména ve veřejné dopravě nebo na místech, kde budou davy lidí.
  • Spropitné je ve Španělsku také vítáno, ale prodavači na něm netrvají tolik jako v jiných zemích. Pokud jste spokojeni, klidně nějaké nechte, ale není to povinnost.
  • Naučte se základy španělštiny, potěšíte tím místní obyvatele a celá interakce bude příjemnější. Španělština může být náročná, ale fráze jako „buenos días“ (dobré ráno), „hola“ (ahoj) nebo „gracias“ (děkuji) se můžete naučit téměř okamžitě.
  • Pozdravte při vstupu do obchodu nebo restaurace a pozdravte při odchodu. Není to nezbytné, ale Španělé jsou společenští a otevření lidé, takže získáte plusové body.