Fotbalový rok se chýlí ke konci: Kam se vyplatí vycestovat?

4 minuty čtení

Aktuální fotbalová sezóna je v plném proudu. Týmy se dostávají do formy, zápasy jsou v plném proudu a je to období, kdy kluby ukazují svou skutečnou kvalitu. Kam by stálo za to v následujících týdnech vyrazit za životním zážitkem?

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Španělští giganti na evropské scéně

Pokud jde o favority na triumf v Lize mistrů, většinu fanoušků napadnou španělští giganti Real Madrid a FC Barcelona. Tyto kluby lákají nejen na hřišti, ale i mimo něj. Skupinová fáze Ligy mistrů v tomto období vrcholí a přináší s sebou přesvědčivé měření sil. Na konci listopadu se naskytne jedinečná příležitost vidět obě tyto těžké váhy světového fotbalu ve dvou dnech v akci.

Dvojzápas: FC Barcelona – FC Porto, Real Madrid – SSC Neapol (letecky) od 29 500 Kč

Barcelona, která je po letech na cestě do osmifinále LM, přivítá 28. listopadu na Olympijském stadionu v Katalánsku FC Porto, v jehož dresu působí nejstarší střelec v historii této soutěže Pepe. O den později se na zrekonstruovaném Santiago Bernabeu představí Real Madrid proti italskému mistrovi SSC Neapol.

Real i Barca tradičně bojují o titul ve španělské La Lize. Jen několik dní po pohárových povinnostech čekají oba giganty výzvy v domácí soutěži. Bílý balet se utká s Granadou, zatímco Katalánci se budou muset vypořádat s ve formě hrajícím Atléticem Madrid.

Dvojzápas: FC Barcelona – Atlético Madrid, Real Madrid – Granada (letecky) od 20 900 Kč ✈

Předčasné pohárové Vánoce v Anglii

Carabao Cup, anglický ligový pohár, získal v posledních letech na kvalitě a už dávno není trofejí, které se kluby takříkajíc vyhýbají. Necelý týden před Vánocemi jsou v Anglii na programu čtvrtfinálové zápasy, které se hrají na jeden zápas. O to intenzivnější je vyústění těchto bojů.

Během dvou dnů můžete navštívit dva pohárové duely mezi zástupci Premier League. Liverpoolský Everton se v Goodison Parku pokusí pozitivně překvapit proti londýnskému Fulhamu. West Ham United je připraven na Anfieldu zaskočit favorizovaný Liverpool.

Dvojzápas: Everton – Fulham FC, Liverpool FC – West Ham United (letecky) od 15 900 Kč ✈

Pokud vás v lednu lákala spíše Premier League a cestování na sportovní akce, hned úvodní měsíc nového roku bude v Anglii opravdu nabitý. Newcastle United se pár dní po Silvestru utká s mistrovským Manchesterem City, jedním z nejlepších klubů současnosti. Aby toho nebylo málo, Manchester United se utká s Tottenhamem Hotspur a střetnutí těchto dvou velkoklubů vždy přináší prvotřídní fotbalovou podívanou.

Dvojzápas: Newcastle – Manchester City, Manchester United – Tottenham Hotspur (letecky) od 19 900 Kč ✈

Fotbalová fiesta v Saúdské Arábii

A exotika na závěr. Pokud nemáte rádi zimu a milujete španělský fotbal, dostanete na začátku roku 2024 jedinečnou příležitost. Zástupci La Ligy totiž opět umístili svůj Superpohár do Saúdské Arábie a v lednu se v Rijádu střetnou Real Madrid a Atlético Madrid a FC Barcelona a Osasuna Pamplona. Příjemné počasí, kvalitní fotbal a sportovní i kulturní zážitek, na který se nezapomíná celý život. To zní dobře, ne?

Dvojzápas Real Madrid – Atlético Madrid, FC Barcelona – Osasuna (letecky) od 26 900 Kč ✈