EURO v plném proudu! Mraky gólů, jízda hvězd a festival fanoušků

2 minuty čtení

Letošní EURO je od pátku v plném proudu. Fanoušky baví skvělý fotbal, fanoušci baví i sami sebe. Prostě fotbalový festival, jak má být.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

GÓLY!

Tohle zatím letošnímu EURU nejde vyčíst. Padají mraky gólů, předzvěstí byl už první zápas Německa se Skotskem. 5:1? Nazdar, na tohle se dívá super (pokud nejste Skoti)!

Ofenzivní rodeo pokračovalo i o víkendu, gólostroj se zadrhl jen v duelu Angličanů se Srby, kde padl jediný gól. Ale jinak? Zatím zápasy baví. Španělé s Chorvaty tři góly, bavili Nizozemci, Italové se také ukázali v dobrém světle.

Ostatně, poprvé v historii mistrovství Evropy se stalo, že v každém z prvních pěti zápasů turnaje padly alespoň tři góly. Devatenáct vstřelených branek je historicky nejvyšší počet vstřelených branek v prvních pěti utkáních turnaje. Paráda!

PŘÍBĚHY

K tomu se píšou i příběhy. Kupříkladu Wout Weghorst vstřelil vítězný gól hned svým prvním dotykem v zápase a také se stal teprve druhým nizozemským hráčem, který skóroval ve třech po sobě jdoucích zápasech jako střídající hráč.

Co dál? Christian Eriksen skóroval v úvodním zápase Dánska o něco více než tři roky poté, co mu v úvodním zápase Dánska proti Finsku minulém EURO selhalo srdce. Klobouk dolů.

A nesmí chybět ani Jude Bellingham. Opěvovaná anglická hvězda Realu Madrid byla opět vidět a vypadá to, že kde se něco děje, je on.

Jude Bellingham se stal prvním evropským hráčem, který se před dovršením 21 let a 353 dní objevil na třech velkých mezinárodních turnajích. Je také prvním hráčem, který skóroval za anglický tým na mistrovství světa i na mistrovství Evropy a zároveň hrál svůj klubový fotbal mimo Anglii.

FANOUŠCI

To, že pro fanoušky bude Německo ideální destinací, se zatím ukazuje. Parádní atmosféra na tribunách, hezké příběhy fanoušků, ale také hromadné fandění v městech. Jen se podívejte!