Den D. Česko může rozhodnout, proti jsou osudoví Turci

2 minuty čtení

Česko po nešťastné prohře s Portugalskem nedokázalo i přes převahu převrátit duel s Gruzínci na svou stranu. Stojí před nimi jeden úkol. Výhra, nebo nic. Doslova.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Haškovi borci na úvod turnaje v Německu podlehli Portugalcům 1:2 a poté si zkomplikovali boj o postup remízou 1:1 s nováčkem Gruzií. Na třetím místě skupiny mají jediný bod a na druhé Turecko ztrácejí dva body. Dosud stoprocentní lídr tabulky Portugalsko má již jistý postup.

Situace je tak jasná. Výhra, nebo nic. Třetí postupovou pozici by český výběr se čtyřmi body obsadil jen v případě, že by Gruzie senzačně zdolala Portugalce vyšším rozdílem.

HISTORIE SE OPAKUJE

Český tým je před středečním soubojem ve stejné situaci jako před osmi lety. Na šampionátu ve Francii měl tehdy po dvou zápasech jediný bod a před sebou rozhodující duel s Turky. Přišla ale prohra 0:2 po mdlém výkonu.

Se stejným soupeřem prohráli Češi třetí zápas ve skupině na Euru i v roce 2008. Vedli 2:0, ale pak přišel šokující obrat, porážka 2:3 a hořký odjezd domů. Tohle budí ze snu hodně českých fanoušků až doteď.

„Mohl by to být závěrečný díl trilogie, vychází to po osmi letech. Bude to obrovský zápas s bouřlivou kulisou. Dá čekat poměrně ofenzivní utkání. My půjdeme za vítězstvím, dáme do toho vše a věřím, že to bude stačit na postup,“
uvedl Jaroslav Köstl, asistent trenéra

Turci na úvod Eura porazili Gruzii 3:1, druhý zápas s Portugalskem jim ale hrubě nevyšel a prohráli 0:3.

Svěřenci trenéra Vincenza Montelly na podzim ovládli svou kvalifikační skupinu, před šampionátem ale pětkrát za sebou nezvítězili. Vzhledem k výrazné turecké menšině budou mít v hledišti padesátitisícového stadionu v Hamburku početní převahu.

Češi, do toho!

Fotbal v Německu nám zkrátka chutná. Piva, co hrdlo ráčí, tupláky pro fajnšmekry a currywursty, preclíky nebo sekaná do housky pro labužníky.

Na mistrovství Evropy jsme každý den, na každém utkání a rádi vám pomůžeme se vstupenkami, dopravou, ubytováním nebo třeba VIP službami. Stačí se jen ozvat!