Bělehrad! Liga mistrů za humny, famózní fanoušci a zážitky na dosah

3 minuty čtení

Pokud chcete zažít nezapomenutelný zápas Ligy mistrů, nemusíte cestovat daleko ani utratit jmění. Bělehrad nabízí všechno – skvělý fotbal, jedinečnou atmosféru, levné ceny a fascinující zážitky, které nadchnou.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Vášeň na stadionu Marakana

Crvena Zvezda, známá svou vášnivou fanouškovskou základnou, vás vtáhne do světa fotbalového fanatismu. Na stadionu Rajka Mitiće (domácí mu neřeknou jinak než Marakana) budete svědky neopakovatelné atmosféry, kde 55 000 fanoušků „Delije“ doslova žije každou minutou hry.

Není to fráze. Kotel jede od rozcvičky do konce, a to fakt naplno. A celý stadion stojí. Ne při hymně nebo na začátku, ale fakt celý duel. Ligy mistrů si váží, je to velký svátek, což domácí prostě nenechá jen tak sedět. Chorály, světlice (pokuty od UEFA nikdo neřeší) a nekončící podpora – to vše vás pohltí a nabídne vám zážitek, který jinde těžko najdete.

Historie i moderní život na jednom místě

Kromě fotbalu má Bělehrad co nabídnout i mimo stadion. Projděte se starým městem Kalemegdan, kde vás přivítá majestátní pevnost s výhledem na soutok Dunaje a Sávy. Nezapomeňte navštívit chrám sv. Sávy, jednu z největších pravoslavných katedrál na světě, nebo moderní čtvrť Savamala, kde najdete stylové kavárny a bary.

Bělehrad je město, které žije ve dne i v noci. Ať už máte rádi toulky historickými ulicemi, nákupy v moderních obchodech, nebo noční život, Bělehrad vás nezklame.

Vynikající místní kuchyně

Srbská kuchyně je synonymem pro vydatná a chutná jídla. Určitě musíte ochutnat tradiční pokrmy jako čevapi, pljeskavica (na fotce, u stadionu je na každém rohu!) nebo karađorđeva šnicla. A pokud máte rádi něco sladšího, zkuste palačinky nebo místní koláče. Restaurace a kavárny jsou tu navíc cenově velmi přístupné – kvalitní oběd vás často vyjde levněji než v Česku!

Cesta do Bělehradu? Jednoduchá a levná

Další skvělou zprávou je, že cesta do Bělehradu není žádný složitý výlet. Díky výhodné geografické poloze Srbska se do Bělehradu dostanete pohodlně autem za pár hodin, anebo můžete využít levných letenek z Prahy. Navíc, ceny v Bělehradě jsou pro české turisty velmi příznivé – ubytování, jídlo i doprava vás nebudou stát tolik jako v západoevropských metropolích.

Výlet na zápas Crvene Zvezdy v Bělehradě není jen o fotbalu – je to o kulturním zážitku, který spojuje vášeň pro sport, místní tradice a neodolatelnou atmosféru. Zažijte energii bělehradských ulic, užijte si skvělou kuchyni a podívejte se na dechberoucí památky. A hlavně zažijte skvělý fotbal na pekelné půdě Zvezdy. Jak si s ní poradí hvězdná Barcelona? Nebo je libo třaskavé derby s Partizanem? Přesvědčte se na vlastní oči!