Arsenal jede na vlně! Udrží si bilanci i na San Siru?

2 minuty čtení
Autor: Pavel Pubal

Londýnský Arsenal se opět po pár týdnech vrátí do sluncem zalité Itálie. Po remíze v Bergamu nyní v Lize mistrů zavítá dokonce na slavné San Siro, kde vyzve Inter Milán.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Kdejaký fanoušek Arsenalu měl ze startu sezony hrůzu. Megašlágr na hřišti Manchesteru City, derby na půdě úhlavního rivala Tottenhamu Hotspur, nepříjemná půda v Birminghamu na Aston Ville, kde se jim dlouhodobě nedaří, a do toho nový formát Ligy mistrů.

Bez porážky od dubna, Havertz se drží Haalanda!

Kanonýři ale od začátku sezony potvrzují, jak výrazný výkonnostní krok poslední roky udělali. Přes zmíněný velmi náročný los do první reprezentační přestávky nahrál Arsenal stejně bodů (17) jako loni a drží v novém ročníku neporazitelnost. Ve všech hlavních soutěžích padl naposledy 17. dubna 2024 v play off loňského ročníku Ligy mistrů na Bayernu Mnichov. Nikdo jiný tak dlouhou sérii nedrží.

Kdekoho možná také překvapí, jak vynikající formu co se týče produktivity si drží útočník Kai Havertz. Zatímco v Chelsea se jej celkem rádi zbavili, Arteta z německého forvarda udělal monstrum. Do prvního reprezentačního srazu nyní v polovině října platilo, že pokud odmyslíme góly z pokutových kopů, tak má Havertz v lize za rok 2024 stejný bodový příspěvek (19 gólů + asistencí) jako Erling Haaland!

Star Boy ovládl začátek Premier League, Arsenal neprohrává

Arsenalu se daří i ve velkých zápasech. Aktuálně platí, že když se podíváme na zápasy proti Big Six (Manchester City, Manchester United, Tottenham, Liverpool, Chelsea a Arsenal), tak Kanonýři neprohráli už 20 zápasů po sobě!

Může za to do jisté míry fenomenální forma Star Boye, jak v Anglii říkají Bukayu Sakovi. Ten do první reprezentační přestávky zapsal v Premier League nejvíce asistencí (7), vytvořil nejvíce šancí (27), vytvořil nejvíce vyložených šancí (12) a má nejvyšší hodnotu očekávané asistence v celé lize (3,16). Teď musí potvrdit svou formu tým kolem Bukaya Saky na půdě Interu Milán.

Zápas o elitní osmičku. Kdo naváže na povedený vstup do LM?

Oba celky si aktuálně mohou dělat nárok i na celkové prvenství v Lize mistrů. Inter se předloni dostal až do finále, kde nestačil po srdnatém boji na Manchester City. Arsenal se zase škrábe poslední roky z bídy až na vrchol, a pokud budou Arteta a spol. pokračovat jako doposud, tak je velká trofej dříve nebo později také nemine. Už jen fakt, jak poslední roky šlapou v domácí soutěži na paty takřka neporazitelným Cityzens, budí zasloužený respekt.

Ligovou fázi, která se letos hraje vůbec poprvé v novém formátu, začaly oba týmy podobně. Dá se očekávat, že budou chtít proklouznout mezi nejlepší osmičku, která zajišťuje postup přímo do osmifinále v jarní části. Není divu, vždyť Inter hned přivezl třeba velmi cennou remízu ze hřiště Manchesteru City v reprízu předloňského finále a Arsenal si zase tak trochu s prstem v nose poradil se vždy ambiciózním Paris St. Germain.

Autobusem za super cenu na velký šlágr

CK FotbalTour na tento prestižní zápas chystá autobusový zájezd. Zažijte vzájemné utkání dvou kurzově aktuálně největších favoritů italské Serie A, respektive anglické Premier League, jak si budou počínat tváří v tvář.

Na jedné straně zabijácké duo Thuram – Lautaro, na druhé zase Saka, Havertz nebo snad už i navrátilec z marodky Martin Odegaard. Jeden z vrcholů ligové fáze Ligy mistrů je za dveřmi a my vám držíme poslední místa na palubě autobusu.